Wedstrijdverslag VC Sneek Dames 1

 

20 november 2018

 

Overtuigende overwinning Dames 1 Sneek tegen Talentteam Papendal Arnhem

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Na een prachtige overwinning vorige week van Sneek uit tegen het hoger geclassificeerde FAST uit Sint Anthonis wilden we natuurlijk graag dit weekend thuis een voortzetting van het succes meemaken. Sneek speelde zaterdagavond in een goed gevulde en gezellige Sneker Sporthal tegen het Talent Team van Papendal. Dit team bestaat uit meiden in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar die doordeweeks op Papendal trainen, wonen en daar ook naar school gaan. Met behulp van de goede faciliteiten die Papendal biedt wordt dit team klaargestoomd om zich in de hoogste volleybal regionen te voegen. Dit wetende zou Sneek zomaar eens verrast kunnen worden.

 

Het team van Paul Oosterhof heeft echter geen enkele twijfel over het verloop en de match winst laten bestaan en heeft vol overtuiging de winst gepakt! In de eerste set kwam Sneek meteen al op voorsprong. Team Papendal probeerde aan te haken maar Sneek liet dit niet toe. Echt spannend werd het niet. De jonge dames uit Arnhem experimenteerden zichtbaar met diverse combinaties. Er werden daardoor aan hun kant veel fouten gemaakt. Voor Sneek was het zaak om volgens eigen plan te blijven spelen en volop in te zetten op het scoren van eigen punten. Dit lukte uitstekend. 

Paul Oosterhof: “We hadden nog meer willen laten zien maar de weerstand aan de overzijde ontbrak hiervoor.”De spelverdeler kon de lijnen breed uitzetten naar buiten. Het team was goed in vorm en kon de passes effectief benutten. Prachtige punten werden dan ook gescoord door Roos van Wijnen en Hester Jasper. De tweede set verliep qua punten nagenoeg het zelfde als de eerste set. In de derde set ging Sneek er echt van door en leek het heel snel gedaan met Papendal. Op enig moment was de stand 20-3. Toch ging de scherpte er bij Sneek einde wedstrijd wat af en sprokkelde Papendal in totaal nog 13 punten bij elkaar.


Setstanden:
25-17/25-18/25-13


Al met al kunnen de speelsters en staf zeer tevreden zijn over de het resultaat en is de trainer naar eigen zeggen een blij man. Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. De strategie wordt in de uitvoering herkenbaar en geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.


Zaterdag 24 november speelt Sneek uit tegen Dros-Alterno in Apeldoorn, de huidige nummer 8. Sneek staat na afgelopen zaterdag 5de.