Sneker Sporthal ziet VC Sneek heren 1 overtuigend winnen en is winterkampioen

De selectie van Sneek was aangevuld met een drietal jeugdspelers uit heren 2 die voor extra breedte en wisselmogelijkheden zorgden.

 

In de eerste set was er een duidelijk spelbeeld. Sneek mistte overtuiging en de studenten gingen hier en daar wat dingen uitproberen en bleven, door hard te werken, dicht bij Sneek. Door een paar harde klappen van Jorn Meijer aan de buitenkant en een aantal op midden van Klaas Jelmer Hoekstra bleven de Snekers toch steeds voor. Uiteindelijk werd de set binnengehaald met 26-24.

 

In set twee bleef spelverdeler Jelco Sikma variëren in zijn keuzes waardoor de aanvallers vaak tegenover een eenmansblokkering kwamen te staan en hierdoor kon er makkelijk worden gescoord. Veel punten werden hiermee verzilverd. Wel moet gezegd worden dat Donitas een degelijke serve had waardoor in het midden van de set de mannen in de servepass met enige regelmaat wat onder druk kwam te staan. Donitas kon dit niveau niet vast houden en door de lange en slimme serveseries van Sneek liepen zij uit naar een mooie setwinst van 25-15.

 

Sneek moest hard blijven werken om het gewenste resultaat te krijgen. Hier was het team dan ook bereid toe. Hierdoor werd er hard gewerkt voor elkaar en werden er mooie punten gescoord. In de loop van set drie kwam Rienk Doevendans in het veld voor Jelco Sikma, die wat meer moeite kreeg om de keuzes goed te blijven maken. Rienk had iets meer hoogte in zijn sets en zowel de midspelers als de passer-lopers kwamen veelvuldig tot scoren. Set drie eindigde in 25-17 winst.

 

In de laatste set was het zaak voor Sneek om zichzelf te belonen. Al snel kwam de ploeg 5 punten voor en dit hebben zij ook niet meer weggegeven. Er werd wat vrijer gespeeld en de blokkering werd handig verschalkt. Sneek had power over en liet dit zien in mooie combinaties. De volle vijf punten bleven in de Sneker sporthal.

 

Door deze duidelijke overwinning blijft de ploeg bovenaan staan in de Tweede divisie A. Op zaterdag 13 januari 2018 gaat de jacht op de bovenste plaatsen verder. Om 17:00 uur zal er gespeeld worden tegen de huidige nummer twee van de competitie, Lycurgus heren 2 uit Groningen.