Sport en mentale kracht

 

De CREF-Sportwijzer is, op verzoek van trainster Petra Groenland, geïntroduceerd in het team, om zowel fysiek als mentaal sneller resultaat te behalen. De CREF-Methode, waar de CREF-Sportwijzer een afgeleide van is, is een jarenlang beproefd concept waarin het “basisvertrouwen” van mensen van grote invloed blijkt te zijn op hun functioneren.

 

Elk persoon, elke relatie, gezin of team heeft een basisfundament. Dat fundament bestaat uit behoeften, te weten;

  • behoefte aan kennis
  • behoefte aan zelfontplooiing
  • kerntransformatie (behoefte dat je mag zijn wie je bent, zonder oordeel)
  • fysiologische behoefte (alles wat je lijf nodig heeft)
  • behoefte aan veiligheid en behoefte aan erkenning / waardering.

 

Wanneer deze allen sterk aanvoelen merk je dat je veel makkelijker om kan gaan met tegenslagen. Je bodem is goed gevuld. Er is dan sprake van een stevig basisvertrouwen. Het brein is zeer vernuftig en heeft hier een belangrijke rol in.

 

In de CREF-Sportwijzer is dit gedachtegoed verder doorontwikkeld op sportgebied. We gaan uit van een uniek persoon en een uniek team. Ieder heeft zijn eigen achtergrond en geschiedenis en brengt zijn eigen basisvertrouwen mee in het team. Het is de kunst om deze allemaal met elkaar te verbinden zodat je samen binnen alle facetten van de sport de ultieme prestatie kunt geven.

 

Juist de mentale kracht is één van de opvallende zaken van het team. Met een combinatie van talent en mentale kracht kan zelfs met een jong en onervaren team een topprestatie geleverd worden op het hoogste niveau. Het resultaat mag er zijn. Met de jonge ploeg wordt boven verwachting gepresteerd met een derde plek in de competitie en een plaats in de bekerfinale van komende zondag!