Succesvolle belactie voor nieuwe vrijwilligers: samen kom je verder!

Met als doel om met meer mensen de organisatie van alle activiteiten binnen van VC Sneek goed te kunnen doen. Vallen er op een bepaald moment mensen uit, dan ben je met meer mensen minder kwetsbaar; en houd je de organisatie van de club goed overeind. Maar veel belangrijker nog is dat het samen zoveel leuker is: er ontstaat meer verbinding!

Rabobank
Gistermiddag 20 april werden wij door één van de hoodsponsoren van VC Sneek, de Rabobank, gastvrij ontvangen in de Rabobank van Sneek. De bank had VC Sneek aangeboden om het callcenter te gebruiken voor deze actie. Maar voordat de groep bellers aan de slag ging, werd ons ook een heerlijk Chinees buffet aangeboden; klasse!

Met een enthousiast belteam, bestaande uit zo’n 20 vrijwilligers van VC Sneek, hebben we zeker 50 nieuwe vrijwilligers geworven! Dat is een prachtig aantal, waar waarschijnlijk nog wel wat bijkomt; omdat mensen niet thuis waren of eerst graag meer informatie willen ontvangen.

Taken verdelen
De tendens bij vrijwilligerswerk is dat veel mensen best wat voor de vereniging (van hun kind) willen doen; maar hier niet wekelijks mee bezig kunnen of willen zijn. En dat is best goed te realiseren. Want wanneer je alle taken in kaart hebt; is het ook gemakkelijker om dit onder een grotere groep te verdelen. Zo kun je prima samen met een andere vrijwilliger één toernooi of activiteit per jaar organiseren. Of je beperken tot het verzorgen van de speelshirts of het maken van teamfoto’s om maar eens wat te noemen.

Nieuwe vrijwilligers: welkom bij onze mooie vereniging!
En alle bellers: ontzettend bedankt voor jullie inzet!
In de maand mei komt er een vervolg richting de nieuwe vrijwilligers en wordt duidelijk hoe we hiermee verder gaan.

Een sportieve groet, namens de Vrijwilligers Commissie:
Dominique Warners, Nellie Dikkerboom, Henk Hempenius en Hera Bosgraaf