VC Sneek gaat samenwerken met Bogerman

 

Op donderdag 28 mei 2015 ondertekenden rector Wim-Jan Renkema van Bogerman en voorzitter Jabik Broersma van VC Sneek een convenant tot samenwerking. VC Sneek zocht een locatie om het groeiend aantal trainingen te kunnen verzorgen en Bogerman zocht een partner met uitstraling waardoor meer scholieren gemakkelijker voor Bogerman gaan kiezen. Een samenwerking tussen beide partijen is een logische stap, zeker gezien de inzet op ontwikkeling van jonge mensen, waarvoor Bogerman en VC Sneek zich allebei inzetten.

 

Initiatiefnemers zijn Jan S. Groninger (voorzitter sponsorcommissie VC Sneek en ex-Bogermanleerling) en Theun de Vries (gymnastiekdocent Bogerman). Beiden zijn enthousiast over de toekomstige samenwerking van VC Sneek met Bogerman. Ze spreken van een unieke samenwerking en hopen dat voor beide partijen een win win-situatie zal ontstaan. “Maar misschien nog belangrijker, is dat we het volleybal breder onder de aandacht kunnen brengen bij jonge mensen. De samenwerking met Bogerman biedt daartoe mooie kansen”, aldus Groninger. Ook hoopt VC Sneek dat meer jongens op deze manier gaan volleyballen.

 

De volleybalclub Sneek heeft hechte banden met het Sneker bedrijfsleven. Voor Bogerman biedt dit een kans om te zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden voor leerlingen. Bij sponsoren van VC Sneek kunnen leerlingen bijvoorbeeld ‘levensecht leren’ en stagelopen. Tevens kunnen de sponsoren opdrachtgevers zijn voor het technasium met betrekking tot Onderzoeken en Ontwerp. Samenwerken met VC Sneek kan voor Bogerman-leerlingen dus interessante contacten opleveren. Tot slot kunnen leerlingen van BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij), Lichamelijke Opvoeding-2 en de sportklas participeren in trainingen die VC Sneek op Bogerman gaat verzorgen. 

 

Al met al een bijzondere samenwerking tussen twee zeer verschillende partners.

 

Meer foto's staan op VC Sneeks Facebook.