VC Sneek heren 1 verliest vijfsetter in heksenketel

Het is 12:15 uur, aanvoerder Klaas Jelmer gaat naar de plaatselijke oliebollenkraam en haalt twee zakjes appelbollen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rivo Rijssen gingen de Facebook berichten heen en weer over de woordgrap rijssen of reizen. Hierdoor was Sneek min of meer verplicht appelbollen mee te brengen...

 

Achteraf had dit misschien anders gemoeten kijkend naar het verloop van de wedstrijd.

 

Het was een flink eind rijden en de mannen hadden de zinnen gezet op een goede warming-up om zo scherp mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. Deze instelling bracht de eerste set in Sneker handen: 25-22.

 

Ook de tweede set had Sneek flinke tegenstand van Rivo dat zo brutaal was dat er zelfs een gele en later een rode kaart aan te pas kwam. Sneek en Rivo bleven bij elkaar en aan het einde van de set was het 24-24. Sneek kreeg kansen maar de uitblinker aan de kant van Rivo zorgde er persoonlijk voor dat de tweede set alsnog naar Rivo ging. 24-26.

 

Het publiek ging masaal achter de ploeg uit Rijssen staan, wat zo brutaal ging spelen dat ze boven zichzelf uit staken. Sneek was hier min of meer wat van onder de indruk. Echter bleven de mannen van Marnick en Ewoud geconcentreerd en wisten ze de set volwassen te winnen met 25-22.

 

Vanaf set vier was het spelbeeld anders. Rivo maakte de dienst uit en Sneek moest in de achtervolging. De uitblinker aan de kant van Rivo werd op de belangrijke momenten opgezocht en hier had het blok van Sneek geen vat op. De oranje-blauwe zeskoppigen uit Rijssen liepen uit en de vierde set bleef in Rijssen met 16-25.

 

De vijfde set moest uitkomst brengen wie hier de sterkste was. Het publiek ging er nog eens lekker voor zitten en vond het niet erg om zo nu en dan een sneer uit te delen aan de mannen van Sneek. Wat Sneek ook probeerde het werd niet overtuigender dan de set ervoor. Rivo Rijssen rook bloed en won de wedstrijd uiteindelijk met 10-15.

 

Er was natuurlijk teleurstelling na afloop en in de kleedkamer werd alles nog eens goed geëvalueerd. Conclusie: tegenstanders pieken tegen Sneek en zij moeten hier zich tegen gaan wapenen en zelf imponeren. Sneek blijft met een wedstrijd minder gespeeld nog steeds koploper.

 

op zaterdag 16 december 2017 komt het studententeam van Donitas heren 2 uit Groningen op bezoek in Sneek om rond 17:00 uur te starten tegen de mannen van heren 1. Graag tot dan!