VC Sneek heren 1 verslikt zich in Side-Out, maar krijgt hulp van concurrenten

Voor deze wedstrijd moest meer dan een uur worden gereden. Gek genoeg was iedereen op tijd bij de Sneker-sporthal om te vertrekken. Het werd weer een wedstrijd voor in de geschiedenis boeken.

 

Of het nu lag aan het tijdstip (18:30 uur) of aan het feit dat meneer op de scheidsrechterstoel naar het toilet moest, hij had er in de eerste set geen zin in. Alles wat Sneek deed was niet goed en hier wist Side-Out optimaal van te profiteren. Aangemoedigd door een fanatiek, soms wat onsportief, publiek, wisten zij een voorsprong in de set op te bouwen en dit niet meer uit handen te geven. Zo eindigde de set in 22-25 in Slagharens voordeel.

 

Aan de bak dus voor de mannen van Marnick en Ewoud. Wat Sneek ook probeerde, prikballen, hard slaan, gericht serveren, het lukte allemaal net niet. De mannen van Side-out wisten erg goed te verdedigen en hier wist Sneek zich geen raad mee. Ook set twee ging naar Side-Out met 20-25.

 

Als Sneek nog wat wilde in deze wedstrijd moest het nu gebeuren. CSV en Lycurgus moesten ook tegen elkaar en hierdoor kon Sneek profiteren van het feit dat deze twee ploegen veel punten zouden delen. In set drie wist Sneek niet goed de middens te bereiken waardoor het spel voorspelbaar werd en de buitenspelers wisten niet goed om te gaan met de kansen die ze kregen. Sneek wilde heel graag maar was niet bij machte om dit uit te drukken in de score. Zodoende ging de set en de wedstrijd verloren in set drie, waarbij Sneek wel als eerste op setpoint kwam. 24-26.

 

Side-Out was zo in hun nopjes met de overwinning dat ze het nodig vonden om wat onsportieve dingen te roepen naar Sneek. We vinden dit erg jammer en waren in set vier nog meer gebrand om een punt mee te nemen naar Friesland.

Wat Sneek ook probeerde in set vier, het lukte allemaal net niet zoals de gehele wedstrijd. Ze konden we bij blijven en hier en daar mooie punten scoren maar uiteindelijk waren het de onnodige, ( serve ) fouten die ons de das om deden. Side-Out wist hierdoor alle punten te behouden. Eindstand set vier: 26-28.

 

Sneek staat weer met beide voeten op de grond. Er moet hard gewerkt worden om het gewenste resultaat te bereiken. Enige lichtpuntje was dat door de puntenverdeling van de concurrenten, Sneek bij een overwinning in de inhaalwedstrijd alsnog de koppositie terug kan pakken.

 

Heren 1 heeft nu twee weekenden vrij en kan zich helemaal focussen op de uitwedstrijd tegen Krathos uit Hoogezand. De wedstrijd zal op zaterdag 10 maart gespeeld worden in de Europahal.