VC Sneek heren 1 wil wel maar verlies nipt tegen Set Up uit IJsselmuiden

De teams startten redelijk aan de wedstrijd en de punten gingen heen en weer. De blokkering aan Sneker kant stond als een huis en hierdoor konden zij de onzekerheden in het spel wat onderdrukken. Set Up bleef redelijk bij maar bij de big point was het Sneek wat sterker was en de set binnenhaalde met 25-22.

 

Waar Sneek al het hele seizoen voor waakt werd toch in set twee weer werkelijkheid. Er werd te gemakkelijk gespeeld en het spel mistte overtuiging. Passing was niet optimaal, de aanvallers wisten niet goede hoeken te maken en de spelverdelers kregen de ballen niet waar ze hoorden. Set Up, gesteund door een volle tribune, rook haar kans en wist de gehele set op voorsprong te blijven en de set met 18-25 binnen te halen. Daarbij moet gezegd worden dat de scheidsrechter enkele rare besluiten in zowel Sneek als IJsselmuidens nadeel.

 

Set drie startte Edward op de positie van Rowan om wat meer ervaring in de ploeg te brengen. Set up bleef doorgaan met het degelijke spel en het verdedigen van veel ballen waardoor Sneek het lastig had. Jelco kwam erin voor Rienk om het spelbeeld enigszins te veranderen maar dit kwam niet echt uit de verf. Hierdoor kwam Rienk later weer terug maar de passlijn bleef onder de maat de ballen op het net brengen. Hierdoor konden de aanvallers niet voldoende in stelling worden gebracht. Jan wist hier en daar wel wat ballen in de rechtdoor te scoren maar dit woog niet op tegen de foutenlast aan Sneker kant. Ook de derde set ging verloren. 19-25.

 

In set vier kwam Jorn voor Jan Er kwam wat meer lijn in het spel en Set Up dacht op de voet van vorige set door te gaan. Echter, Sneek wist hard te vechten voor de punten en waar kon hard door te slaan. Met name Klaas Jelmer en Jorn wisten de ballen hard te scoren. Door luide aanvoering van de bank van Sneek wisten de mannen van Marnick en Ewoud de vierde set overtuigend binnen te halen met 25-15.

 

De vijfde en laatste set moest uitkomst bieden in de felle strijd. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten. De ploegen bleven dichtbij elkaar en zodoende gingen de punten heen en weer. Het was Sneek dat door hard werken als eerste op setpoint kwam. Helaas werd deze niet benut door een servefout. Set Up wist wel het killers instinct te vinden en maakte het af op 14-16.

 

3-2 verlies, de mannen moeten uit een ander vaatje tappen willen zij nog aanspraak maken op een plekje in de eerste divisie volgend jaar. Er moet uit worden gegaan van eigen krachten en gespeeld worden met plezier en vechtlust. Anders rest er nog een jaar spelen in de tweede divisie, waar niemand zijn doelen op heeft ingesteld. Een positief punt is dat Jorn zo goed als zeker volledig is hersteld zodat hij weer volledig kan worden ingezet. Daarnaast mag Sneek komende zaterdag de inhaalwedstrijd spelen waarbij het bij winst de koppositie mag innemen! De top drie weet niet zo te overtuigen zodat ieder van hen nog aanspraak mag maken op het kampioenschap.

 

Voor de volledigheid: zaterdag 31 maart 2018, tegenstander DIO/Bedum, 19:00 uur in de Beemden te Bedum. Tot dan!