VC Sneek heren 1 wint én verliest in Hoogezand

In de thuiswedstrijd was er maar één team dat de klappen uitdeelde, dat was Sneek. De mannen wilden dit ook laten zien in de uitwedstrijd. In de krappe hal waarbij de wisselspelers op de bank moesten staan om de speler in het veld niet voor de voeten te lopen, wist Sneek in het begin verschillende mooie punten te noteren. Krathos, met een uitstekende midspeler, wist bij te blijven en het was de club uit Hoogezand die het eerst op 23 punten kwam. Door enkele sterke opslagbeurten aan de kant van Sneek was de set toch nog voor Sneek met 25-23.


Toen kwam set twee, de inmiddels beruchte set. In set één wisten de scheidsrechters nogal hun stempel op de wedstrijd te drukken, tot ergernis van Sneek. In set twee konden de scheidsrechter fluiten wat ze wilden maar Sneek was zo overtuigend dat zelfs beslissingen van de leiding hier geen invloed konden hebben, Sneek speelde hun beste set van het seizoen. Alleen de midspeler aan de kant van Krathos wist hier iets tegenover te zetten. Het was spelen tegen één persoon. De set ging zodoende met 25-16 naar de Snekers.

 

Krathos had in set drie de servepass iets beter onder controle waardoor ze vanaf het begin gemakkelijk de midspeler konden aanspelen. Hierdoor kwamen ze op een 9-5 voorsprong. Op dat moment blokkeerden Daniël en Jorn een bal waarbij Jorn op de mooie groen-grijze volleybalschoen van Daniël terecht kwam en door zijn enkel klapte. Einde wedstrijd en wellicht einde seizoen voor de mooie strijder uit de Parkflat. Sterkte kerel! Oja, de set ging verloren met 16-25.


Alles voor Jorn was het advies in set vier. Jan kreeg de eerste bal en wist met al zijn frustratie over de beslissingen van de scheids en de blessure van Jorn de bal zo hard op de grond te krijgen bij de tegenstander dat de toon voor de set was gezet. Sneek speelde vrijuit en wist met gemak de set winnend af te sluiten. Robbert nam de positie van Jorn in en deed die meer naar behoren. Het leek dat Klaas Jelmer nooit op wintersport was geweest en Rowan was scherper dan ooit. De set werd
met 25-13 binnen gehaald en ook de wedstrijd met 3-1. Prima pot, prima uitslag.

 

Het wordt met de week spannender in de top van de tweede divisie A. CSV uit Zwolle wist niet te winnen van de mannen uit Harlingen, onbegrijpelijk... Mooi voor de Sneker mannen. Lycurgus heren 2 won wel waardoor Sneek nu voorlopig met een wedstrijd minder en op twee punten achterstand staat van deze mannen uit Groningen. Volgende week zaterdag spelen de strijders tegen DIO/bedum
heren 2 om 17:00 uur in de Sneker Sporthal in Sneek. Graag tot dan!