VC Sneek start campagne 'D1 Europees' weer op

De club heeft na diverse gesprekken, onder andere met de gemeente, voldoende vertrouwen in de financiële en organisatorische onderbouwing om Nederland als bekerwinnaar te gaan vertegenwoordigen in de Challenge Cup.

 

Op 14 juni is de loting voor dit Europese toernooi. De leiding van de club ziet deelname aan Europees volleybal als een mooie kans om het jonge team ervaring te laten opdoen in ‘grote wedstrijden’ en beloont het team hiermee voor een goed seizoen. Na drie uiterst succesvolle seizoenen waarin Sneek alle landelijke prijzen tenminste een keer won, veranderde het team op veel plaatsen. Vier basisspeelsters vertrokken. Maar ook het nieuwe, jonge team boekte snel successen. Zo werd afgelopen seizoen de beker gewonnen en reikte het team tot de finale om het landskampioenschap.

 

Campagne
Bestuur en sponsorcommissie hebben samen met Okkinga Communicatie en NDC Mediagroep (Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad) een campagne uitgedacht die moet zorgen voor een aparte financiering voor het Europese avontuur van het eerste damesteam. In deze campagne kunnen bedrijven een speelster adopteren voor 1000 euro en zo VC Sneek sponsoren.

 

Particulieren
Ook particulieren kunnen bijdragen; voor 35 euro krijgen zij een kaart voor de thuiswedstrijd en een supportersshirt. Maar ook een toegangskaart om op een groot scherm met andere supporters de uitwedstrijd te bekijken in de Sneker Sporthal, via Podium TV. Daarnaast worden er gesigneerde shirts verloot en maken deze donateurs kans om gratis mee te reizen naar de uitwedstrijd.