Voorbereiding Open Club A

Een vastgesteld programma met in de ochtend voor alle zes teams een morgelijkheid tot trainen, ’s middags en ’s avonds spelen alle teams twee wedstrijden.

  

Maandagochtend in alle vroegte vertrokken, de eerste training stond voor ons om half 11 ingepland. Na de lunch een middag rust, want onze twee wedstrijden waren pas in de avond. Om 18.15 uur onze eerste partij tegen het tamelijk onbekende VCH. Door een veel te hoge foutenlast, zorgden we voor een onnodig setverlies (23-25). Set twee lieten de meiden er geen gras over groeien, goede servedruk en maakten dat VCH nu de fouten gingen maken (25-17). In set drie was het vooral spannend; goed side out-spel van beide kanten, waar de kwaliteit het uiteindelijk won van de onuitputtelijke strijd (17-15).

 

Om 21.15 uur stond de tweede poulewedstrijd tegen Sudosa op het programma. Zij hadden erg dik 3-0 gewonnen van VCH, dus wilde je kans houden op een finaleplaats woensdag, ‘moest’ er 3-0 gewonnen worden. Drie sets lang was het beeld hetzelfde… Een furiues begin van onze kant, gevolleybald zoals we kunnen en zoals ik graag zou willen. Een (kleine) dip in het middenstuk, waardoor het, zeker voor het publiek, leuk en spannend werd. En een einde waarin we weer de puntjes op de i zetten, en we uiteindelijk met 3-0 wonnen! (26-24, 25-22, 15-12)

 

Dit betekende voor de dinsdag de nummer twee (Impala) en drie (Heino) van de andere poule, waar Taurus de poule had gewonnen. Dinsdag waren we wederom als 10.30 uur aan de beurt om te gaan trainen. Doelstelling van de dag: de finale halen! Hoe..? In twee wedstrijden vijf sets winnen!

 

Om 14.30 uur de eerste wedstrijd tegen de plaatselijke talenten van Heino. Set één lieten we geen spaan heel van de tegenstander en 25-7 was het resultaat. De tweede set gaat dan, hoe graag ik het ook anders wil zien, de concentratie verloren en maakt Heino het ons nog aardig lastig (25-17), om vervolgens de derde set weer vol gas te geven (15-5). Halverwege de doelstelling…

 

Wedstrijd 2 was tegen Impala om 19.45 uur. Ook hier was gas geven, maar met een goeie focus, de opdracht. En behalve een valse start in de derde set, zijn we geen moment in de problemen geweest. Met 25-11, 25-16 en 15-10 was het verschil duidelijk. En dus: …FINALE!! Hier hadden Taurus en Sudosa het nog spannend kunnen maken, maar door setverlies van Sudosa tegen Heino, was voor hun onderlinge duel al bekend wie onze tegenstander was: Taurus.

 

De woesndag begon uiteraard met ontbijt. We hebben alleen de training ingeruild voor een heerlijke boswandeling. Een frisse neus, gezonde zuurstof in een mooie omgeving, hoofd even leegmaken… 12 uur de inmiddels bekende broodmaaltijd gehad, en 13.45 uur verzamelen in het huisje. Wat videofragmentjes bekeken, het strijdplan bekend gemaakt en daar gingen we…Drie uur aanvang, de tribunes goed gevuld, inclusief een tiental supporters uit Sneek, en het fluitsignaal klonk.

 

Zenuwen niet helemaal de baas wat resulteerde in een snelle achterstand, op 11-4 achter al twee time outs verder, maar beetje bij beetje begon het te draaien. Zenuwen werd positieve adrenaline en de eerste set werd uiteindelijk nipt met 23-25. Maar zoals gezegd, de motor liep op volle toeren en we zijn vanaf de start in set twee geen seconde meer in de problemen geweest! Het plan was duidelijk, werd uitstekend uitgevoerd en de winst was na 25-16, 25-18 en nog eens 25-16 binnen! 

 

 

Een leuk toernooi, prima huisjes, drie keer per dag voeding verzorgd, een acht koppen tellend team van fysiotherapeuten en masseurs. Kortom, alle ingredienten om zo’n toernooi te laten slagen.

 

Op meerdere vlakken hebben we dus een zeker geslaagd toernooi gehad. Niet alleen de winst, maar ook het samen zijn, drie dagen op elkaars lip zitten, elkaar respecteren in elkaars doen en laten… We hebben er weer veel leermomenten bij gekregen!!

Ik ga met een goed en positief gevoel het nieuwe jaar in, en de meiden ook.

Bedankt organisatie, bedankt meiden, bedankt ouders…

 

Goed uiteinde, en dat ook 2016 ons weer vele hoogtepunten mag brengen!

 

Verslag: HJ de Haan