H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

29 februari 2020

 

VC Sneek zeer overtuigend tegen FAST

Door Margriet van Dijken

 

De dames van VC Sneek ontvingen dit weekend FAST uit het zuidelijke Gennep. De tweede wedstrijd in de kampioenspoule. Vorige week tegen Apollo lukte het Sneek niet om te winnen wat maakt dat winst in deze wedstrijd tegen FAST extra belangrijk is om kans te houden op een hoge eindnotering.

 

De eerste set zagen we een mooie gelijkwaardige strijd. Er werd door beide strijdlustig en wakker gespeeld en het beloofde een spannende avond te worden. Lange rally’s met aan beide kanten duidelijk de motivatie om te winnen. In de opbouw van de aanval en het afmaken liep het bij Sneek goed en de winst ging naar de thuisploeg.

 

FAST kon het niveau en snelheid van de eerste set niet vasthouden en Sneek was al snel de dominante partij. Op enig moment was de stand 18-4 in het voordeel van Sneek. Een ongekend verschil. Bij FAST was het spel rommelig en zoekend er kwam geen opbouw tot stand terwijl de Sneker dames juist in vorm waren en alles lukte.

 

De derde set kende eenzelfde verloop. Bij Sneek werden alle aanvallers afwisselend goed in stelling gebracht waardoor optimaal gescoord kon worden. FAST zakte wederom weg en kon niet veel laten zien. De dames uit Limburg maakten veel fouten en lieten overall zeer matig volleybal zien. Sneek denderde met overmacht over FAST heen en won de wedstrijd met gemak.

 

Het werd niet de spannende wedstrijd die de eerste set ons voorhield. Maar de punten zijn binnen en daar gaat het om. Sneek speelde sterk en vol overtuiging wat een mentale boost zal geven. Jasmijn Akse en Lieze Braaksma kwamen heel goed tot hun recht maar ook aanvoerder Roos van Wijnen en Anlène van der Meer pakten mooie punten mee. Knap teamwork bij Sneek wat veel vertrouwen geeft voor het verdere verloop van de poulewedstrijden.

 

Setstanden:

25-23 / 25-11 / 25-14

 

De volgende wedstrijd voor VC Sneek is aanstaande woensdag 4 maart uit tegen Regio Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd is aanstaande zaterdag 7 maart tegen Sliedrecht Sport.