H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

7 maart 2020

 

VC Sneek legt het af tegen Sliedrecht Sport

Door Margriet van Dijken

 

De vierde wedstrijd in de kampioenspoule om de landstitel is voor VC Sneek thuis tegen de Sliedrecht Sport. Een pittige tegenstander want Sliedrecht is favoriet voor de landstitel en heeft de nationale beker al in de pocket. Zijn de Sneker dames in staat om deze tegenstander onaangenaam te verrassen en de nodige punten in Sneek te houden?

 

In de eerste set begon de thuisploeg met een voorsprong. Dit ontwikkelde zich echter snel een andere kant op. Sneek was verward, zoekend in hun spel en hadden geen goed antwoord op de sterke aanvalsdruk van Sliedrecht. De eerste set was snel gedaan en ging met 14-25 naar de gasten.

 

De tweede set zagen we een gelijkwaardige strijd en gingen beide ploegen lang gelijk op. Sneek liep langzaamaan wat uit en haalde deze set, vechtend voor ieder punt, knap naar zich toe met 25-20. De gelijke stand was hoopgevend voor de derde set.

 

De derde set werd spannend. Sneek en Sliedrecht gaven elkaar niet veel ruimte en het verschil werd dan ook niet groter dan drie punten. Bij de stand van 19-22 liepen de gasten uit en kon Sneek niet meer aanhaken. De winst ging naar Sliedrecht.

 

Sliedrecht liep in de vierde set uit naar 7-12, maar de Sneker dames herpakten zich en kwamen knap terug tot 15-15. Sneek kwam zelfs even op voorsprong, maar leverde dit ook weer in. De vijfde set kwam er niet door onnodige fouten aan Sneek zijde op cruciale momenten. Sliedrecht trok aan het langste end en sloot de wedstrijd af met een winst in de vierde set.

 

We zagen een spannende en leuke wedstrijd waar Sneek vechtlust toonde en goed tegenstand bood tegen de gedoodverfde winnaar Sliedrecht Sport. Sneek zat zelfs dicht bij de winst, maar de ervaring van Sliedrecht en de individuele kwaliteiten van speelsters om de perfecte aanval te creëren en het af te maken gaven de doorslag.

 

Sneek staat nu vierde met acht punten. Apollo en Sliedrecht staan gedeeld eerste met 14 punten en Eurosped staat derde met 11 punten. Het wordt voor Sneek een lastige opgave om de finale te halen waarbij nummer één en twee tegen elkaar strijden.

 

Setstanden:

14-25 / 25-20 / 19-25 / 22-25

 

De volgende wedstrijd is zondag 15 maart uit tegen Eurosped in Vroomshoop.