H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

Sneek, 26 oktober 2019

 

VC Sneek laat winst lopen tegen FAST

Door Margriet van Dijken

Foto's: Antsje Cnossen

 

 

FAST uit het zuidelijke Gennep was dit weekend de tegenstander van Sneek. De dames uit Sneek wilden winnen om hun talent in de vierde competitiewedstrijd nu ook om te zetten in punten. Optimale motivatie dus! Dat het er in zit hebben we al kunnen zien tegen Sliedrecht thuis.


Sneek begon meteen sterk en creëerde een mooie voorsprong op FAST. De dames uit Limburg waren zoekend, maakten veel fouten en lieten overall matig volleybal zien. Sneek had er duidelijk zin in en won met overmacht de eerste set. Dit was veelbelovend voor het verdere verloop van de wedstrijd.


Set twee begon voor Sneek wederom goed en er werd goed gescoord met de aanval. Sneek hield nagenoeg de hele set een voorsprong. Gaandeweg de tweede set werden meer en meer fouten gemaakt door beide teams. Ook de serve was niet stabiel en belandde geregeld in het net. De winst ging toch knap naar Sneek die hiermee afstevende op hun eerste en verdiende winst in de competitie.

 

Althans daar had het alle schijn van maar niets is veranderlijker dan het volleybal. Na twee verloren sets begon FAST sterk aan de derde set. Sneek liet zich wegspelen en had veel moeite met de serve van FAST. Ook de mooie lange rally´s die we zagen gingen veelal naar FAST. Sneek had geen antwoord op de power aanvallen van de tegenstander. De derde set ging overtuigend naar FAST.

 

De vierde set begon Sneek weer goed. Brit Schreurs scoorde punten met haar serve en aanval. Toch lukte het Sneek niet de voorsprong van 4-0 verder uit te bouwen. De nummer 9 van FAST bleek een heel gevaarlijk wapen waar Sneek geen oplossing voor vond. Ook werd de aanval van Sneek vaak geblokt. In no/time was het 6-10. Een mentale dreun voor Sneek. Toch kwamen ze knap terug tot 12-12. 

Helaas lukte het niet in de succes flow te komen. Bij vlagen zagen we zeker mooi volleybal en kwamen de talenten van Sneek goed uit de verf. Toch werden er te weinig eigen punten gescoord. De set ging wederom naar FAST.

 

De eerste twee sets deden anders vermoeden maar een vijfde set was dus nodig om te bepalen wie met de winst naar huis mocht. Sneek begon goed maar liet zich aan het net wegdrukken en verzuimde om er op cruciale momenten te zijn. Sneek heeft zichzelf enorm te kort gedaan en heeft de winst laten lopen.


Setstanden:
25-17/25-21/19-25/21-25/11-15


De volgende wedstrijd voor VC Sneek is 2 november op bezoek bij Regio Zwolle.