H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

1 december 2019

 

Stunt VC Sneek blijft uit tegen Eurosped

Door Margriet van Dijken

Foto's: Antsje Cnossen

 

Zou het VC Sneek lukken om de opgaande lijn van afgelopen weken door te zetten en te stunten tegen koploper Eurosped uit het Overijsselse Vroomshoop. Het is het team zeer gegund na een roerige periode waar Henriette ter Steege het trainersstokje over heeft genomen van Paul Oosterhof. De Sneker sporthal is goed gevuld met ook een tribunedeel trouwe aanhang van Eurosped.  

 

In de eerste set liet Eurosped al meteen zien waarom ze bovenaan staan in de eredivisie. Er stond een geoliede machine in het veld die op elkaar is ingespeeld. De Sneker dames kunnen hier niet aan tippen en missen nog de ervaring met elkaar. Krachtige onhoudbare aanvallen en een hoge servedruk kenmerken het spel van Eurosped. De setwinst ging dan ook naar de gasten.

 

De tweede set laat een soortgelijk verloop zien. Eurosped is stukken beter en Sneek heeft momenteel nog niet het niveau om zelf de kansen te creëren. De servedruk vanuit Sneek was duidelijk nog te weinig waardoor de eigen regie ontbrak in het spel en het alle kanten opging.

 

Set drie liet Sneek zien dat ze zeker een goed team zijn met veel talenten.  Mede dankzij een knappe serviceserie van Iris Reinders, de routine van Monique Volkers en sterke aanval van Anlène van der Meer ging het lang gelijk op.  Ook maakte Janet Wijnia een goede invalbeurt. Er werd knap gespeeld en dit werd beloond met winst in de derde set.

 

De laatste set ging opnieuw naar Eurosped die daarmee als terechte winnaar de 3-1 winst mee kon nemen naar Vroomshoop.

 

De conclusie kan getrokken worden dat de Sneker dames na een slechte start dit seizoen nu onder leiding van Henriette ter Steege zeker op de goede weg zijn. Eurosped is nog een maatje te groot. Het lijkt een questie van tijd om de ontwikkeling bij VC Sneek verder door te zetten en te verzilveren.

 

Setstanden:

16-25 / 14-25 / 25-23 / 17-25

 

Trainer Henriette ter Steege : “We hebben weinig kansen gehad. Ik verwacht wel dat de meiden alles geven en dat heb ik deze wedstrijd ook gezien. Het is nog niet goed genoeg voor Eurosped maar we komen van ver. Er worden goede stappen gezet.

 

Lieze Braaksma: “We zijn dit seizoen niet sterk begonnen maar we zijn wel een goed team. Met de nieuwe meiden erbij moeten we nog wat meer op elkaar ingespeeld raken maar dat heeft even tijd nodig. Het voelt goed.  We zijn blij dat Henriette het zo goed oppakt. We gaan zo door, wedstrijden en vertrouwen winnen.