H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

15 december 2019

 

VC Sneek verliest nipt tegen Apollo

Door Margriet van Dijken

Foto's Lieuwe Bosch

 

Een belangrijke thuiswedstrijd voor VC Sneek met kans op winst en daarmee een betere aansluiting bij de finalepoule. Bij aanvang staat Apollo derde met 20 punten en Sneek negende met 11 punten. Zijn de Sneker dames in staat om de stijgende lijn van afgelopen weken in deze thuiswedstrijd om te zetten in een overwinning? Het publiek is er meer dan klaar voor en de aanmoediging wordt extra kracht bij gezet door uitgedeelde rode ‘VC Sneek klappers’.

 

Sneek begon goed en pakte meteen een voorsprong. Deze bouwde zich uit tot 12-6. Toch lukte het Sneek niet de voorsprong vast te houden waardoor de eerste set bijzonder spannend werd. Bij 24-24 was daar een dramatisch moment voor Esther Huls, nr. 9 van Apollo met een zware knieblessure. Na deze pijnlijke onderbreking ging de winst toch nog naar Apollo.

 

In Set 2 had oud speelster van Dames 1, Sietske Osinga , een goede invalbeurt voor de geblesseerde Lieze Braaksma. Het plan van Sneek werkte goed maar Apollo was net wat sneller en scoorde meer uit de eigen aanval. Voor Sneek werd het vechten voor de punten. Een nipte winst ging naar de gasten.

 

Set 3 begon Sneek wederom met een voorsprong. We zagen mooie lange rally’s en Apollo verdedigde sterk. De dames van Sneek vonden elkaar goed en het lukte om de derde set naar zich toe te trekken.

 

Opnieuw begon Sneek de vierde set goed maar het blok van Apollo was sterk en Sneek maakte veel uiteenlopende fouten. Apollo had een effectieve aanval en Sneek bood hen de ruimte om de rally’s af te maken.

 

We zagen een spannende wedstrijd waar de gasten net een tikkeltje meer pit en lef toonden. Het zit er zeker in bij Sneek. Doorhalen en afmaken lijkt het terugkerende thema voor het team!  

 

Setstanden:

25-27 / 22-25 / 25-23 / 14-25

 

Trainer Henriette ter Steege : “Ik ben er ziek van, het scheelt zo weinig en de wil om te winnen is zo groot. We missen nog net een klein stukje en moeten meer risico’s nemen en lef tonen. We moeten ook reëel blijven en credits geven aan de tegenpartij, zij tonen lef en maken het af. Nu is er de emotie, morgen is er weer een nieuwe dag. We komen van ver, het zit erin, we werken hard en moeten het samen doen!

 

Roos van Wijnen: “We zijn gefrustreerd, het scheelt telkens maar een paar punten. We staan voor en worden dan voorzichtig, drukken niet door. Misschien is het mentaal. Er gaan op zo’n moment verschillende dingen mis. Het ligt niet aan één ding. We leveren de ballen voor 70% aan bij de tegenstander die er zelf wel volle bak voor gaan.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 21 december 2019 uit tegen Regio Zwolle Volleybal DS1.