H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Dames 1

17 oktober 2019

 

VC Sneek toont potentie tegen Sliedrecht Sport

door Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Het eerste thuisduel was meteen een klapper. Landskampioen Sliedrecht Sport kwam op bezoek. De power dames uit Sliedrecht troffen een vernieuwd VC Sneek aan in een voor de woensdagavond best drukke Sneker Sporthal. Alle toeschouwers waren benieuwd naar het spel van Sneek.

 

Sliedrecht begon meteen sterk maar Sneek liet hen niet ver uitlopen. We zagen prachtige rally’s en Sneek liet zowel in de aanval als in de verdediging mooie acties zien. De dames wisten elkaar goed te vinden in leuke combinaties. De eerste set ging naar Sliedrecht maar we zagen zeker ook mooi volleybal van de Sneker dames.

 

Set twee moest Sneek alle zeilen bij zetten. Sliedrecht toonde op momenten hun kracht met een onhoudbare aanval en indrukwekkende serve maar waren niet zo overtuigend als we vorig seizoen hebben gezien. Over de flanken scoren tegen Sliedrecht bleek voor Sneek lastig, het blok was sterk. De tweede set was voor Sneek wat minder en werd verloren.

 

De wens van het thuispubliek werd vervuld met winst in de derde set. Sneek won met 25-20. Schitterende lange rally’s kwamen voorbij en Sneek speelde fris en goed. Punten werden gescoord via het midden en Sliedrecht kwam niet goed in hun spel.

 

De vierde set bleek ook meteen de laatste te zijn. Er werd wat rommelig gespeeld. Sneek bleef telkens op kleine achterstand en moest de setwinst en daarmee de match overlaten aan Sliedrecht.

 

Opvallend was nieuwkomer libero Geldou de Boer die veel pittige ballen opving en er telkens goed bij zat. Ook Monique Volkers heeft haar talent en ervaring als mid weer goed laten zien. We hebben al met al een heel leuke wedstrijd gezien waarin Sneek potentie toonde en tegen Sliedrecht goed haar mannetje stond.

 

Setstanden:

22-25 / 18-25 / 25-20 / 21-25

 

Trainer Paul Oosterhof : “Er zat nog wel meer in dan er vanavond uit kwam. We hadden veel kansen nodig om een punt te maken. Wel was sprake van een goede mindset en dynamiek in het team. We blijven het accent leggen op pass lijn en de afstemming spelverdeler aanval en we moeten knokken voor ieder punt”.

 

Iris Reinders: “We hebben geknokt en best goed gespeeld. Aanvallend hebben we het laten liggen en hebben we nog niet de goede oplossingen gevonden. We hebben wel afgesproken om elk punt te vieren en als team sterk te blijven”.

 

Op naar de volgende kans zaterdag 19 oktober uit tegen Apollo 8 DS 1.