D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Het laatste nieuws van VC Sneek

Wedstrijdverslag Heren 1

9 februari 2020

 

Sneker volleybalheren pakken 5 cruciale punten voor thuispubliek

Door: Marjolein Althuisius

Foto's: Marsha Terveer & Antsje Cnossen

 

Deze Super Saturday, waarop de Sneker Sporthal rood kleurt, komt Heren 1 van VC Sneek onder leiding van Mark Heikoop uit tegen Focus4U uit Woudenberg. Hoewel de Snekers de afgelopen wedstrijden vaak routiniers tegenover zich troffen, kwam de delegatie uit Utrecht eveneens met een relatief jong team naar Sneek. Een gelijkwaardige maar zenuwslopende pot was het gevolg waarbij VC Sneek met een 4-0 zege en vijf cruciale punten het gat naar de middenmoot weer enigszins dicht.

 

Tijdens de eerste set moet VC Sneek wat op gang komen en al vrij snel staan de heren, onder andere door onnodige servicefouten, op achterstand (10-18). Dankzij een sterk blok en een paar mooie aanvallen van Jan Schurer komt na de tweede time-out de inhaalslag. Focus4U maakt weinig fouten maar er wordt hard geknokt door de thuisploeg en met steun van een enthousiast publiek komt Sneek terug en pakt de set na een spannende ontknoping met 29-27.

 

Ook de tweede set gaan de teams gelijk op. Wederom een ijzersterk blok van Jelco Sikma en Daniël de Boer en een paar rake klappen van mid-aanvaller Klaas-Jelmer Hoekstra brengen de thuisclub op een 15-11 voorsprong. Met de onhoudbare sprongservice van Senna Heikoop krijgt Sneek de setwinst in het vizier maar de mannen uit Woudenberg komen even terug. Toch weet VC Sneek servedruk te verhogen en maakt het af met 25-18.

 

Redmer Huitema zet gelijk de toon in de derde set met een geweldige actie. Vanwege de blessure van Jesper Demmer komt trainer/coach Erik Mulder uit als libero en hij houdt zich goed staande tussen de jonge talenten. Spelverdeler Jelco Sikma weet aanvallers Jan Schurer en Klaas Jelmer Hoekstra telkens te vinden en de beide heren maken de ene na de andere treffer. Maar ook Woudenberg knokt hard en compenseert gebrek aan lengte met een indrukwekkende sprongkracht. Na wat onenigheid en een gele kaart aan de kant van Focus4U profiteert Sneek en komt op een mooie voorsprong. Daniel de Boer scoort vier treffers achter elkaar. Een paar kostbare foutjes van de uitspelende club en een geweldige bijdrage van Jan Schurer zorgen voor de welverdiende overwinning. Set 3: 25-23

 

Maar de wedstrijdwinst lijkt niet afdoende. In de vierde set, waarin alle reservespelers van Sneek nog wat speelminuten gegund is, wordt geknokt om het laatste punt. Na wederom een spannende strijd weet VC Sneek ook deze set met 25-23 te pakken.

 

Met deze welverdiende overwinning blijft VC Sneek voorlopig op de tiende plek met hetzelfde aantal punten (31) als de nummer 9 en zeer kleine onderlinge verschillen in de hele middenmoot. Het ontlopen van de P/D wedstrijden lijkt een realistisch vooruitzicht. Zaterdag 7 maart om 17.00 uur speelt VC Sneek thuis tegen nummer 7 op de ranglijst, Axell Claims/Sovoco Hs 1.

 

foto's van Marsha Terveer:

 

 

 

 

foto's van Antsje Cnossen: