H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Wedstrijdverslag Heren1 - EVV Bultman-Hartholt

Wedstrijdverslag Heren1 - EVV Bultman-Hartholt

Voor de vijfde competitiewedstrijd in de eerste divisie, troffen de mannen van coach Erik Mulder zaterdag in de Schuttersveldhal het eerste team van EVV Bultman - Harthold. Het team uit Elburg, was met een grote selectie naar Sneek gekomen en staat op de 8e plek, met 7 punten uit 2 wedstrijden. 

De heren van VC Sneek zijn gedreven op zoek naar punten, om van de vervelende laatste plek af te komen. De tribunes in de Schuttersveldhal waren redelijk gevuld, de mannen hadden het publiek niet nodig om de sfeer te maken.

 

De eerste set kwam voor Sneek moeizaam op gang en pas in de tweede helft van de set raakten de rooien op stoom. Het was niet genoeg om de achterstand in te halen en de set ging met 19-25 naar de heren van Elburg in de groene shirts.

In de tweede set sprokkelde VC Sneek met het betere kunst-en-vlieg-werk de punten bij elkaar. Er is meer vechtlust zichtbaar. De punten vielen echter vaker aan de Elburger kant en de zelfs de oppeppers van Daniël de Boer konden de set niet redden (14-25).

 

Coach Mulder startte de derde set met twee wisselingen in het team. De vechtlust was weer te zien in het team en in het begin ging de score mooi gelijk op. De groene tegenstander wist, tot grote frustratie van de heren van VC Sneek toch weer op voorsprong te komen en de frustraties leidden zelfs tot een gele kaart voor Sneek. De set ging met 17-25 opnieuw naar Elburg.

 

Tijdens de laatste set kende Sneek een sterke start. De achterstand die in de set ontstond, wisten de Sneekers in de 2e helft van de set terug te brengen tot 2 punten. Een aantal discutabele beslissingen van scheidsrechter, waren niet ten gunste van de mannen en ook deze set moesten ze uiteindelijk met een respectabele 22-25 aan de gasten meegeven.

 

 

 

Met een vier-nul verlies blijft VC Sneek hekkensluiter van de eerste divisie.

Coach Mulder geeft na afloop aan dat hij baalt van het onnodige 4-0 verlies. "De jongens kunnen veel beter, maar hebben mentaal last van de verliezen. Ze moeten dit zelf doorbreken, daar helpt geen time-out tegen"  Coach ziet ook de goede elementen in het spel van het jonge team, zoals onder andere het goede herstel van Jan Schurer in de vierde set en het blok van Klaas Jelmer Hoekstra.

De mannen van Heren 1 spelen de volgende twee partijen uit naar Woudenberg en Sovoco in Soest en zijn op 16 november weer in Sneek te zien tegen Sudosa-Desto.

 

Foto's: Marsha Terveer - Potma