Wisselvalligheid breekt heren 1 VC Sneek op in duel met studenten uit Groningen

De tribunes zaten vol dus het beloofde een mooi pot volleybal te worden. Twee uur later was de conclusie dat er voldoende te bespreken was.

 

Set één startte koploper Sneek met de meest fitte spelers uit de selectie met Jelco op de spelverdeling, Rowan en Robbert op de buitenkant, aanvoerder Klaas Jelmer en Daniël op midden en Jan op de diagonaalpositie. De passing was een heikel punt in set één waardoor Jelco veel de voorspelbare buitenkanten moest opzoeken en waar de spelers van Sneek vaak de blokkering van de Groningers vond. De hele set hobbelde Sneek achter de feiten aan en haalde Veracles de set met 14-25 binnen.

 

Sneek was wakker geschud. Vanaf punt één in set twee werd er hard gewerkt voor ieder punt. Bart Meijs scoorde alles wat hij kon en mede daardoor gingen de andere spelers ook beter spelen. Al snel was er een gat geslagen en de set eindigde in 25-16 in Sneker voordeel.

 

1-1, niet aan de hand en in set drie ook 15-10 voor. Maar toen, toen werden de afspraken niet meer nagekomen en begon iedereen voor zichzelf te spelen. Sneek werd bang, en durfde niet meer vol voor de punten te gaan. Veracles, de nummer 9 van de competitie op dat moment, rook haar kans en steelde de set met 20-25.

 

Een raar gevoel heerste er binnen de ploeg. De grote mannen gaven aan dat de jeugd moest blijven gaan en hard moest blijven werken. Met deze instelling gingen zij dan ook het veld in. Vanuit een pass die beter was en met een half fitte Rienk op de plek van Jelco ging het direct lopen. Er werd een voorsprong genomen van zo’n 5 á 6 punten. Halverwege de set werd Rienk weer gewisseld voor Jelco omdat hij toch niet fit bleek te zijn en werd de set keurig af gemaakt met 25-11. Duidelijke taal.

 

Veel vertrouwen voor de laatste beslissende set. Dit was ook het beeld voor de beginfase van set vijf. De veldwissel vond plaats bij een voorsprong van 8-4. Sneek kwam zelfs 13-09 voor. Uiteindelijk was de serve van Veracles Sneek te machtig om vijf keer een voldoende pass te kunnen leveren. Daar kwam bij dat de buitenspelers niet tot scoren kwamen.

 

Dit alles resulteerde in set- ( 13-15) en wedstrijdverlies. Er is na de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd om elkaar weer in het juiste spoor te krijgen want komende zaterdag wacht Side-Out uit Slagharen. De koppen staan weer dezelfde kant op en de borsten kunnen weer in de wind voor de komende wedstrijd. Vol vertrouwen kan er worden toegewerkt naar deze wedstrijd die gespeeld wordt om 18:30 in sporthal de Noorderslag.