Open Club: zaterdag finales!

Op de dag zelf kunt u op de Facebook-pagina van VC Sneek terecht voor updates. Deze updates worden automatisch ook geplaatst op Twitter.

 

De wedstrijdschema's

Meisjes A, Topsporthal Achterhoek, Doetinchem

Meisjes B, Hamalandhal, Lichtenvoorde

Meisjes C, Jan Massinkhal, Nijmegen

Jongens B, Hamalandhal, Lichtenvoorde

 

Nog vers in het geheugen staat de editie van 2013, waar drie teams van VC Sneek met het goud terug naar Sneek kwamen. Zowel MB, MC als M-CMV werden landskampioen. Een bewijs dat het met onze jeugdopleiding wel goed zit. Afgelopen jaar waren er een derde en een tweede plaats voor respectievelijk MA en MC.

 

VC Sneek wenst alle spelers, begeleiding en aanhang zaterdag veel succes en plezier toe.

 

De voorbeschouwingen

Zaterdag melden zestien C-teams van vijftien verschillende verenigingen zich in de Jan Massinkhal. In deze Nijmeegse sporthal wordt zaterdag de finaleronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen gehouden.

 

Het deelnemersveld bij de finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is zeer divers als het om de C-teams gaat. Alleen Alterno heeft zowel bij de jongens als de meisjes C een team bij de laatste acht.

 

Verder is er in Nijmegen sprake van een hoog Regio Oost-gehalte. Bij de Jongens C is de helft van de teams uit de Regio Oost afkomstig, drie teams komen uit de Regio Zuid en één team komt uit de Regio West.

 

Bij de Meisjes C komen maar liefst zes van de acht teams uit de Regio Oost. Alleen VC Sneek (Regio Noord) en Dinto (Regio West) zijn uit andere regio's afkomstig.

 

De eerste wedstrijden zijn om 9.30 uur. Na de poulefase plaatsen de nummers één en twee uit elke poule zich voor de kruisfinales. Om 18.00 uur wordt de finaledag afgesloten met de finales.     (zoals verschenen op volleybalkrant.nl)


Een selectie van onze B-meisjes staat zaterdag 14 maart in de finale van het NOJK. Een prestatie op zich, want hier staan de beste acht teams van Nederland.

 

Het ‘open club B-team’ bestaat uit Anna Koopmans , Daphne Kruis en Mirjam Bosgraaf van dames 5, Lisan Siemonsma van dames 4, Hester Jasper en Judy Broersma van dames 2, Jessy Siemonsma en Kirsten Vallinga van Meisjes A1, en Martzen Deinum en Sjanet Wijnia van dames 3. Trainers-coaches zijn Rob Spaanstra, Marnick van Lith en Antsje de Visser-Cnossen.

De halve finale zijn we zonder problemen doorgekomen. Het niveauverschil met de andere teams was groot. De verwachting voor de finale is dat het niveau vele malen hoger ligt en dat er keihard gewerkt moet worden om een goed resultaat neer te zetten. Meisjes B is ingedeed in poule 2, samen met Rivo Rijssen, Prima Donna Kaas en Somas/Activa. De andere poule bestaat uit Springendal Setup, Sliedrecht Sport, Sudosa Desto en VV Alterno.

 

De meiden reizen vrijdagavond al af naar Lichtenvoorde, waar nog een training op het programma staat. Deze training is bedoeld om de puntjes op de i te zetten en te wennen aan de hal. Daarna wordt er overnacht in het ouderlijk huis van Marnick. Bij deze alvast bedankt voor de gastvrijheid!

 

Er is de afgelopen weken veelvuldig getraind, de meiden zijn er klaar voor. Team en begeleiding hebben er zin in en zijn zeer gebrand om een zo goed mogelijk resultaat te halen.


Met nog twee trainingen te gaan, is het ook voor meisjes A zaterdag zover: de finale. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Vrijdag vertrekken we met een fitte selectie richting Doetinchem; vooral de aanwezigheid van Anniek is voor ons allen een prettig idee. We verblijven in het Landal Greenpark, trainen vrijdag nog in Didam en zaterdag gaan we dan los..  

 

Een voorspelling doen is lastig. Je bent van veel variabelen afhankelijk. Wie kan het beste met de druk omgaan, wat is de vorm van de dag, valt de val net wel of niet over het net? Top favoriet zijn we niet, maar in mijn beleving zeker wel een outsider.

 

Tot in Doetinchem!


Op 3 januari van dit jaar begon het jongens B team in Emmeloord aan het Open Club avontuur. Aangezien er het nodige talent rondloopt bij de B-jongens van VC Sneek was de algehele verwachting dat de voorronde overleefd moest kunnen worden, wat inderdaad ook redelijk eenvoudig lukte. Vervolgens mochten de boys naar Veenendaal alwaar op 7 februari de halve finales werden gespeeld. Doelstelling was om onbevangen te gaan spelen en vooral te genieten van deze dag. En dan sta je aan het eind van de dag opeens als ongeslagen poulewinnaar op de uitslagenlijst en moet er worden nagevraagd wanneer en waar de finale wordt gespeeld.

Al gauw waren de heren erachter dat op 14 maart dé dag is dat in Lichtenvoorde (waar ligt dat?) mag worden aangetreden tegen de beste spelers van Nederland in deze leeftijdscategorie. Wederom zullen de coaches Arno en Michel de boodschap meegeven om vooral plezier in het volleybalspelletje te hebben. Tegenstanders als Alterno en SSS worden gezien als grote kanshebbers, maar wie weet wat de mannen van VC Sneek vanuit de underdog positie kunnen presteren. Met support van de B-meiden, die ook in Lichtenvoorde de finale spelen, gaan wij er alles aan doen om de eer van de vereniging hoog te houden. HUP DIE ROOIE!